Fri parkering

Parkerar gör ni på idrottsplatsen eller på ängarna vid Sövdemöllavägen. Det är ca 5 minuters promenad från parkeringen till Amfiteatern. Det är absolut förbjudet att parkera längs bygatan! Fri cykelparkering mitt emot kyrkan. Ca 2 minuters promenad från entrén.

Picknick

Det är tillåtet att ta med picknick, både mat och dricka. Tänk på om ni har stora kylväskor med så är det lämpligare att sitta på stolarna eller välja filtplatser än att sitta på läktaren. Sitter ni på läktaren får inte kylväska ta sittplats! På de flesta konserter har vi mat och kaffeservering. Se under respektive konsert.

Sittplats

Vi garanterar inte sittplats. Vi har ca 1800 sittplatser, resten är filtplatser. 


Sommar, sol och caffelatte i Sövde

Fogarolli har senaste året haft fantastiska framgångar med sitt kaffe och sina baristor. Sebastian kommer att representera Sverige i Latte Art VM i London. I svenska finalen var han tätt följd av tre Fogarollikollegor som fyllde resten av prispallen. Både Cristina och Sebastian tog sig till final i svenska respektive italienska baristamästerskapen där de fick lovord av domarna för sitt goda kaffe.
Nu längtar vi alla på Fogarolli efter sommarens evenemang. Självklart tänker vi då lite extra på de underbara kvällarna i Sövde Amfiteater. Till god underhållning och stämning på topp ska vi se till att er caffelatte håller världsklass.


Bromma kött

I år så står Bromma Kött för grillningen, på menyn står hamburgare med tillbehör.
Finns även möjlighet att köpa dryck.
Allt kött är närproducerat.

Reduktionsfiske i Sövdesjön för att motverka algblomning

Kävlingeåns vattenråd har initierat ett projekt som går ut på att förbättra vattenkvaliteten i Sövdesjön, genom s k reduktionsfiske.

Syftet med reduktionsfiske är att ta upp så mycket vitfisk som möjligt, (rovfisk släpps tillbaka) för att förbättra vattenkvaliteten i sjön. I en näringsrik sjö som Sövdesjön med återkommande algblomningar och dåligt siktdjup samt bristande vattenkvalitet krävs drastiska åtgärder. Metoden används numera allmänt för att förbättra övergödda sjöar.

Målen med projektet är att

  • vattnet ska bli klarare
  • det ska bli färre algblomningar
  • fisket ska bli bättre

Projektet kommer att utföra ett provfiske under nästa vecka, v 46, måndag - onsdag (13-15 november).

Resultaten från provfisket används sedan för att uppskatta omfattningen av den insats som krävs för att uppnå de resultat som vi strävar efter. Informationen kommer samtidigt att ligga till grund för en ansökan till Länsstyrelsen om s k LOVA-stöd (Lokala vattenvårdsåtgärder). Beviljas LOVA-ansökan kan det fullskaliga fisket förhoppningsvis påbörjas i mars 2018.

Reduktionsfiske kan inte ställa till nån skada för sjön eller dess omgiving.

Utförare av reduktionsfisket är företaget KlaraVatten, se länk; www.klaravatten.se i samarbete med Kävlingeåns vattenråd, se länk; www.kavlingean.se.

Miljögruppens kontakt i ärendet är Johan Norén.