BROLLE med MIKAEL RICKFORS,
SANNE SALOMONSEN m.fl.

20 juli kl 20.00 – insläpp från kl 18.00

Köp biljetter i entrén från kl 16.30!

Flera av Sveriges bästa rockröster på samma scen!

Brolle – som på egen hand de fem senaste somrarna verkar ha lyckats återuppliva de svenska folkparkerna – kommer ned till Sövde för ett gästspel i samband med 30-årsjubileumet. Han har med sig sitt kritikerrosade band Million Dollar Quartet och kommer att ge en första försmak av den show han gör i höst på Göta Lejon i Stockholm.

Brolle är ju otvivelaktigt en av de absolut bästa rockrösterna i Sverige, och med sig som gästartister har han Mikael Rickfors och Sanne Salomonsen.

Det kommer att bli massor av rock, lite Norrland och en hel del elgitarr och till och med några vingar för pengarna.

Konserten slutar ca 22.30.


Biljettpris 395:- Med Lustkortet 315:- Barn under 6 år fri entré i vuxens sällskap.

Länk till biljettförsäljning

eller ring 0771 47 70 70

Biljetter över disk: Sövde Musteri, Tempo Blentarp, Ica Kvantum Sjöbo, Ystad och Tomelilla och Nilssons Blommor i Veberöd.

Sparbanken Skånes Nyckelkunder och Private Bankingkunder köper på internetbanken. Pris 315:-


Reduktionsfiske i Sövdesjön för att motverka algblomning

Kävlingeåns vattenråd har initierat ett projekt som går ut på att förbättra vattenkvaliteten i Sövdesjön, genom s k reduktionsfiske.

Syftet med reduktionsfiske är att ta upp så mycket vitfisk som möjligt, (rovfisk släpps tillbaka) för att förbättra vattenkvaliteten i sjön. I en näringsrik sjö som Sövdesjön med återkommande algblomningar och dåligt siktdjup samt bristande vattenkvalitet krävs drastiska åtgärder. Metoden används numera allmänt för att förbättra övergödda sjöar.

Målen med projektet är att

  • vattnet ska bli klarare
  • det ska bli färre algblomningar
  • fisket ska bli bättre

Projektet kommer att utföra ett provfiske under nästa vecka, v 46, måndag - onsdag (13-15 november).

Resultaten från provfisket används sedan för att uppskatta omfattningen av den insats som krävs för att uppnå de resultat som vi strävar efter. Informationen kommer samtidigt att ligga till grund för en ansökan till Länsstyrelsen om s k LOVA-stöd (Lokala vattenvårdsåtgärder). Beviljas LOVA-ansökan kan det fullskaliga fisket förhoppningsvis påbörjas i mars 2018.

Reduktionsfiske kan inte ställa till nån skada för sjön eller dess omgiving.

Utförare av reduktionsfisket är företaget KlaraVatten, se länk; www.klaravatten.se i samarbete med Kävlingeåns vattenråd, se länk; www.kavlingean.se.

Miljögruppens kontakt i ärendet är Johan Norén.